in , ,

16 klizačica je ušlo na klizalište. Nekoliko sekundi kasnije započele su performans koji je oduševio svijet

Vidjela sam da osobe kližu same ili u paru, ali nikada nisam vidjela sinhronizovano klizanje. Ovo me je zaista oduševilo. Ne mogu prestati misliti o savršeno izvedenim pokretima i preciznosti koja je potrebna da se ovakvo nešto izvede. Ova skupina nevjerovatnih žena je zaista naporno radila da bi ostvarila svoje snove.

Ovaj nastup izvodi ruski klizački tim uz pjesmu Whitney Houston “I Will Always Love You”, na takmičenju u sinhronizovanom klizanju, 2013. godine, a oni zaista znaju šta rade.

U trenutku kada muzika počne, ove predivne žene naprave formaciju, prije nego što započnu sa izvedbom uz iste pokrete i ritam. U nekim trenucima su razdvojene, a u drugim se drže za ruke. Potom formiraju pokretni krug u kojem svaka od njih izvede neki trik. Zajedno ili odvojene, svo vrijeme su sinhronizovane. Zaista su nevjerovatne.

Ja znam klizati, ali nema šanse da bih ikada znala raditi ovo što rade one. Potrebne su godine truda i posvećenosti na ledu da bi se izveo ovakav nastup, a one zaslužuju barem da im svi ustanu i aplaudiraju.

Pogledajte video ispod da bi i sami vidjeli kako graciozne i elegantne pokrete izvodi ovaj tim, dok sve to izgleda kao da ne moraju u to uložiti nikakav napor (iako svi znamo koliko je ovo zaista teško).