VideoŽivot

Autistični dječak je otpjevao pjesmu u supermarketu, ljudi su ostali u šoku kada su čuli njegov glas

Dok su kupci prolazili kroz radnju, primijetili su mladog dječaka koji stoji sam sa odlučnim izrazom na licu. Nisu znali da će izvesti nešto što nikada neće zaboraviti. Njegovo ime je Calum Courtney (10) i ima autizam. Ali on ne dozvoljava da ga išta u životu spriječi u pjevanju. Iako je mlad, djeluje odraslije od svog uzrasta i dopušta da ljubav prema muzici upravlja njegovim životom. Kada je stao na sredinu supermarketa, bio je spreman da svima pokaže svoj talent.

Nije imao mikrofon, nikoga da ga najavi na sceni, ali je iskoristio javno mjesto i počeo je pjevati. Ovaj rijetki trenutak je iznenadio sve kupce. Bili su oduševljeni njegovim samopouzdanjem i talentom. Nije se suzdržavao dok je pjevao pjesmu od Smokey Robinson. Sa rukama u džepovima, stojao je dao sve od sebe. Njegov nastup je završio na internetu. Njegova hrabrost da izađe iz svoje sigurne zone donijela je mnogo dobroga.

Njegov talent mu može donijeti snimanje pravog albuma jednog dana, ali on je zadovoljan i tim što ima. Popravio je dan mnogima svojom izvedbom. Ostavit će vas bez daha kada pogledate njegov nastup. Pogledajte video na kojem Calum pjeva “Who’s Lovin’ You!”:

https://youtu.be/T5cB0-3NrJI

Pogledajte i ovo