in ,

Ono Što Ovaj Autistični Momak Radi Sa Olovkom i Papirom Je Nevjerovatno. Ovako Nešto Nikada Nisam Vidio.

stiven-autizamStiven Vajtšir je autističan, ali to ipak nije ono po čemu ga ljudi poznaju i definišu. On je i nevjerovatan umjetnik koji je u stanju da samo na osnovu svoje memorije naslika kompletnu panoramu grada, a zbog njegovog talenta prozvali su ga i “ljudskom kamerom”.

Zbog svog autizma, Stiven je bio nijem sve do 5. godine života, a crtanje je bio način na koji je on komunicirao sa članovima svoje porodice i svijetom oko sebe. Stivenova sestra kaže da je crtanje za njega poput vode i vazduha – nešto bez čega ne bi mogao da živi. Sve ono što Stiven vidi, na neki način oživi na papiru, a u stanju je da zapamti nevjerovatne detalje, poput broja spratova i prozora.

UBS je Stivena pozvao na turneju helikopterom iznad Njujorka, a nakon toga su mu dali ogromno platno i olovku, zamolivši ga da, prema sjećanjima i koristeći samo ono što je vidio u toku leta iznad grada, naslika čitav Menhetn.

Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga. Zbog prirode nastanka i manifestacije, autizam je vrlo složen poremećaj, a njegove glavne karakteristike su slaba ili nikakva socijalna interakcija i komunikacija, te ograničeni i ponavljajući obrasci ponašanja.

Dajte sve od sebe i nikad se ne zaustavljajte, sve dok svaki detalj ne bude savršen!”, poručuje Stiven.

Izvor: cdm.me