VideoVijestiŽivot

Noah je rođen sa samo 2% mozga, ali 4 godine kasnije, dokazao je da je sve moguće!

Kada su shelly i njen muž rob saznali da će imati dijete, primili su vijesti koje niti jedan roditelj ne bi trebao čuti.

Ultrazvuk je otkrio da njihovo nerođeno dijete boluje od hidrocefalusa, bolest poznata kao “voda u mozgu”, što znači da su šupljine u mozgu ispunjene sa previše tekućine. Bolest je moguće liječiti i živjeti sa njom, međutim, kod ove bebe, bolest je sprječavala razvijanje mozga.

beba-mozak1

Šanse za preživljavanje ove bebe bile su veoma male,liječnici su pretpostavljali da neće živjeti više od nekoliko sedmica po rođenju, stoga su preporučili pobačaj.

Shelly i Rob su to odbili jer su duboko u srcu osjećali da ima nade. Zadržali su dijete i nazvali su ga Noa, a beba je odmah nakon rođenja sa samo 2% mozga odnešena na intenzivnu njegu.

majka-2

Nakon nekog vremena, desilo se čudo. Noin mozak je počeo rasti, sporije nego kod ostalih beba, ali se napredak iz dana u dan vidio. Nakon četiri godine, Noa je gotovo stigao svoje vršnjake sa razvojem.

beba-noa3

Danas je Noa veoma sretan i veselo, a njegova porodica optimistična. Njegov slučaj je toliko nevjerovatan da se liječnici iz cijeloga svijeta javljaju zainteresovani za poboljšanje njegovog razvoja.

Pogledajte priču o Noinom nevjerovatno putovanju:

Pogledajte i ovo