VideoVijestiŽivot

Par je dobio jednojajčane blizance, ali je majka poludila kada je doktor rekao ‘Žao mi je’

Matt i Jodi Parry su bili presretni zato što će dobiti jednojajčani par curica. Jednako uzbuđen je bio i njihov sin koji je trebao postati veliki brat.

Abigal i Isabel su rođene prijevremeno u junu 2011. godine. Nakon par sedmica dobili su vijesti koje su ih ostavile u šoku. Doktor ih je uveo u svoju kancelariju i rekao tri riječi koje Jodi nikada neće zaboraviti: “Žao mi je.”.

Obje curice su dijagnosticirane sa Downovim sindromom. Od svih stvari koje su rečene i urađene tog dana, te tri riječi su je natjerale da se osjeća kao da je dobila doživotnu kaznu. Tada njih dvoje nisu znali ništa o Downovom sindromu.

Na kraju krajeva šanse da se rode jednojajčani blizanci sa istom dijagnozom su 1:1000000. Umjesto da im daju podršku i informacije, ostavili su roditelje sa strahom, panikom i dosta neodgovorenih pitanja.

Da li će curice moći ići u javnu školu i učiti sa svojim vršnjacima? Nedugo nakon što su došle kući iz bolnice, meke stvari su postale veoma jasne.

Samo sačekajte da ih vidite 5 godina kasnije. Podijelite ovu zanimljivu i inspirišuću priču sa prijateljima na Facebooku.

Pogledajte i ovo