PopularnoVijestiŽivot

BEBICA JE UMIRALA, ali njezina majka učinila je nešto što ju je VRATILO U ŽIVOT

beba-mama-zagrljaj-1
Rachel se rodila prije vremena, njezino je tijelo bilo previše maleno da bi živjelo, srce joj je kucalo samo jednom u deset sekundi, nije mogla disati. Liječnici su dozvolili majci da se oprosti od djeteta, rekli su joj, imate samo nekoliko minuta.

Carolyn Ibisiter odmotala je bebu i stavila ju golu na svoja prsa. Suze su joj se slijevale niz obraze, njezin je suprug bio neutješan.

“Nisam željela da joj bude hladno. Zato sam ju odmotala i stavila na svoju golu kožu. Njezine su nožice bile promrzle”, opisala je Carolyn za Daly Maily.
beba-mama-zagrljaj-2
“Taj je zagrljaj bio sve što sam joj mogla podariti” rekla je. Međutim, ono što je uslijedilo iznenadilo je liječnike i dalo roditeljima novu nadu.

Toplina tijela i blizina majčina srca potaknuli su pravilan rad srca male Rachel, koja je počela normalnije disati.

“Nismo mogli vjerovati, a i doktori su bili iznenađeni. Ispustila je slabašni krik”, rekla je Rachelina mama.

“Liječnici su rekli kako za nju nema nade, ali ja nisam dozvolila da odmah umre. Bolnički svećenik blagoslovio ju je. Čekali smo da umre, ali ona se nije dala. Njezini su obrazi odjednom poprimili zdravu ružićastu boju”, opisala je trenutke koje nikada neće zaboraviti.

“Ona je doslovce mijenjala boju iz sive u ružićastu, pred našim očima, postajala je sve toplija”, prisjetila se najsretnijeg trenutka u životu mama djevojčice.

Samo četiri mjeseca kasnije, beba je napustila rodilište i došla svojoj kući. Njezina mama, kemičarka po struci, čudom smatra što je malena živa.

“Rachel je pravi mali borac i čudo je što je uopće danas tu. Kada se rodila, dali su joj samo 20 minuta života, a onda je jedan zagrljaj promijenio sve. Nikada to neću zaboraviti, rekla je 38-godišnja majka.
beba-mama-zagrljaj-3
Zbog infekcije maternice, Rachel se rodila prerano. “Kada su ju izvadili iz mene, liječnik je samo rekao “Ne”. Nisu se uopće trudili pomoći joj da diše. Rekli su kako će to samo otežati njezinu smrt. Odustali su od nje”, rekla je mama.

Neopatolog bolnice u kojoj je rođena Ian Laing potvrdio je kako su svi pokazatelji bili protiv mogućnosti da malena Rachel preživi. “Zato smo odlučili dozvoliti majci da se oprosti, jer to je bilo sve što smo mogli učiniti. Samo dva sata kasnije, malo je čudo plakalo. Ovo je doista pravo čudi i, u svojih 27 godina karijere, nisam imao sličan slučaj. Niti najmanje ne sumnjam kako ju je spasila majčina ljubav”, rekao je Laing.

Malena Rachel danas je beba kao svaka druga. Doduše, ne odvaja se s majčinih prsa, jer jako voli milovanja.

“Drago mi je što sam poslušala svoj nagon i stavila ju na prsa. U suprotnom, ona danas ne bi bila ovdje”, zaključila je mama.

Pogledajte i ovo