in , , ,

LikeLike LoveLove CoolCool OMG / WTFOMG / WTF TužnoTužno Don't LikeDon't Like

Bespomoćni pas se utapao u bazenu, a onda je kamera snimila neočekivanog heroja koji ga je spasio

Psi su poznati kao čovjekovi najbolji prijatelji, iz dobrog razloga. Naši četveronožni prijatelji su lojalni, nesebično nam daju svoju ljubav i žele da nam ugode. Takvo ponašanje vrijedi za sve pse.

To je Laurie saznala kada je njen pas Smokey pao u bazen i nije mogao da izađe napolje. Niko nije znao da se u blizni nalazi heroj, koji također pas.

Spasioci dolaze u svim oblicima i veličinama. Sve što je bitno je hrabrost, dok fizička snaga nije neophodna. To je nešto što Laurie zna isuviše dobro.

Njen pas Smokey je bio u društvu svog prijatelja Remusa. Kada je Laurie ušla u kuću na nekoliko trenutaka, njihovo druženje je ubrzo postalo jako ozbiljno. Smokey nije najbolji plivač, te su se ova dva psa igrala pored bazena. Odjednom se Smokey okliznuo, pao u bazen i nije mogao izaći napolje.

Srećom, Remus brzo razmišlja i shvatio je da se radi o opasnoj situaciji. Pritrčao je rubu bazena i pokušao da izvuče svog prijatelja iz vode. Nažalost, to nije upalilo. Tada je dobio još bolju ideju.

Remus je skočio u bazen, i otplivao do uznemirenog Smokeya. Došao mu je iza leđa i počeo ga je gurati prema rubu. Nakon nekoliko sekundi borbe, Smokey je uspio da izađe iz bazena.

Cijela ova situacija je snimljena sigurnosnom kamerom, te je tako Remus postao heroj dana. Laurie je rekla kako je njena prijateljica (Remusova vlasnica) plakala kada je vidjela video svog psa kako spašava Smokeya.

Pogledajte ovaj video i podijeljite ga sa prijateljima: