in , ,

Brat i sestra su imali okršaj na ledu. Nekoliko sekundi kasnije su izveli neuobičajen “ples” koji se šokirao gledaoce

Ako pitate ljubitelje sporta, klizanje na ledu je definitivno na top listi kao jedan od najljepših i gracioznih sportova koje možete gledati. To je kombinacija gimnastike i plesa – potrebno je dosta vještine i koncentracije da osoba ostane na nogama na tim malim, tankim oštricama.

Na taj način su klizači olimpijske klase John i Sinead Kerr dio ove elite. Ovaj par izvodi svoj nastup na način na koji se mnogi ne bi usudili.

Škotski duo John i Sinead su brat i sestra i dobra je stvar da su naučili da se snalaze zajedno na ledu, jer imaju baš ono što je potrebno da bi zabavili publiku. Poznati su po tome što izvode svoj nastup u slobodnom stilu, što ustvari znači da “plešu kao da ih niko ne gleda”. To je moglo da bude katastrofa, ali oni imaju pomoć profesionalnih koreografa da bi bili sigurni da će svaki njihov pokret očarati publiku.

2008. godine na svjetskom takmičenju u klizanju u Gothenburgu, Švedska, par je doslovno zapalio publiku i otopio led svojim nastupom. Oboje su nosili suknje, ali John se mogao nositi sa tim jer su ustvari nosili tradicionalni kilt. Njihov izbor odjeće i muzike je zaista prvi škotski, ali nema ništa konvencionalno u njihovim glatkim plesnim koracima. Zaista su nevjerovatni!

Uvjerite se i sami, pogledajte njihov nastup u videu ispod: