in ,

Par je prolazio kroz tunel i ugledali su neobičnog čovjeka. Kad su vidjeli njegovo lice, nisu znali da li da vrište ili bježe!

Radi svog izgleda morao je da živi jako povučeno, krijući se od društva kako ne bi pravio nikakve probleme. Ovo je značilo da bi izlazio samo noću, hodajući kroz nenaseljena mjesta.

Ali iza ovog “čudovišta” se zapravo krio sasvim kulturan i pristojan čovjek. Pravio je kajševe, novčanike i otirače, a kada bi ga komšije vidjele dopustio bi im da ga slikaju za par cigareta.

Nažalost svi njegovi susreti sa ljudima nisu bili baš prijatni. Često bi ga ljudi tražili noću i napadali, a u nekoliko slučajeva čak i gazili automobilom. Ali sve to ga nije zaustavljalo da šeta noću. Preminuo je 1985. godine u 74. godini života u staračkom domu.

Istina je da je Raymond čovjek koji je izbjegao smrt u ranoj fazi svog života. Ostatak žviota nakon te nesreće je proživio sretno na svoj poseban način. Kroz više generacija ova priča se dosta promjenila, ali jedna stvar je sigurna: Priča o Raymondu će da živi mnogo više od njega.