in , , , ,

Čovjek se zaustavio pored puta kako bi slikao krave, a kada ga je jedna primijetila pokazala mu je na tlo

Nikada ne znate kada ćete nekome morati pomoći. To se nekada može desiti u trenucima kada najmanje očejujete i može biti jako očigledno ili u ovom slučaju jako suptilno.

Dave je prolazio pored jedne predivne farme u Kanadi, kada je stao pored puta kako bi slikao krave. To je bio savršen trenutak za slikanje, sretne smeđe krave su hodale po zelenoj travi, a iznad njih je bilo čisto plavo nebo.

Dave je bio oduševljen ovim prizorom, ali kada je pogledao bliže shvatio je da postoji veći razlog zašto se on zaustavio. Krave su uživale, bile su na mjestu sa dovoljno trave sa malim jezerom u kojem su se mogle hladiti. Ono što ih je čuvalo na okupu jeste električna ograda koja ih je sprječavala da pobjegnu ili se izgube. Krava po imenu Flo se ipak pronašla u trenutku nevolje.

Dave ovo nije primjetio u početku, ali kada je pogledao bliže, shvatio je da se ona čudno ponaša. Nije bila smirena i staložena poput ostalih. Umjesto toga, udarala je u zemlju i hodala naprijed nazad. Dave je tada ispod ograde primijetio novorođeno tele.

Dave je štapom podigao ogradu kako bi gurnuo tele prema svojoj majci. Mogao je primijetiti da je tele jako mlado jer je pupčana vrpca izgledala svježe. Uz malo muke, Dave je uspio progurati tele ispod ograde, prema njegovoj majci. Kada je to uradio, obavijestio je farmere o tome što se desilo.

Pogledajte ovaj video i saznajte kako izgleda cijeli ovaj trenutak: