in ,

12-godišnja djevojčica je izbačena iz škole zbog njene haljine. Možete li uočiti zbog čega?

Svi se mi zasigurno sjećamo kako smo se osjećali pripremajući se za ples kao tinejdžeri. Očekivanja su bila veoma visoka, i mjesecima prije smo planirali šta ćemo obući.

Dvanaestogodišnja Ari Waters je također bila uzbuđena zbog njenog plesa povodom Valentinova, koji se održavao u njenoj školi. Birala je haljinu nekoliko sedmica unaprijed i radovala se divnom vremenu koje će provesti. Ali zabava za Ari prestaje te noći, kada ju je zamjenica direktora škole izbacila. Razlog ? Mislila je da njena haljina previše „otkriva“.

Ari je pronašla žutu haljinu sa vezicama oko vrata i ramena. Osjećala se sjajno i prijatelji su hvalili njen izgled, ali sudeći po odluci zamjenice, haljina je bila neprikladna.

Mozete li vi vidjeti zašto?

Ne? E, pa ne možemo ni mi.

Zamjenica direktora je rekla Arinoj mami da je haljina koju je njena kćerka obukla od njenih ruku pravila „seksualne objekte“. Te je izjavila da je Ari premlada da bi toliko otkrila svoje ruke, javljaju Local12 News.

Ovaj događaj je pokrenuo buru jakih reakcija zajednice u kojoj se Ari nalazi ali i šire. Mnogi misle da se prema njoj nije odnosilo fer, te da je cijela situacija degradirajuća. Šta vi mislite ?

Pogledajte priču ovdje: