in ,

22-godišnjakinja, sa rijetkim kičmenim poremećajem, prihvata sve životne izazove

Uprkos svemu nije odustajala od borbe u svom životu. Završila je školu i počela ostvarivati svoj san da postane fotograf. Upisala je studije i fokusirala se na ono što ju je najviše ispunjavalo, te tako pružala otpor okolini koja je ignorirala i potcjenjivala ljude sa bilo kakvom vrstom poremećaja.

rebecca-3

Svoj prvi projekat nazvala je ”Ja sam dobro” i u fokus stavila sebe i svoje tijelo, prikazujući i one najslabije dijelove. Željela je pokazati svoju jedinstvenu ljepotu i dokazati da je poremećaj ne čini manje lijepom u odnosu na druge ljude. Kako kaže ovim je i sebe zavoljela više. Dobitnica je brojih nagrada za umjetnost. Jedna od njih je čak i za hrabrost koja je je uručena od strane pozatog naučnika Stephena Hawkinga.

rebecca-4

Njen moto je ”Ne posmatraj me drugačije. Ja sam poput tebe.” Divno je znati da neko poput Rebecce stoji čvrsto na zemlji i želi da se njen glas daleko čuje. Nadamo se da će ova pričati inspirisati ljude i da će naučiti više cijeniti osobe sa bilo kakvim smetnjama ili različitostima.