ZdravljeŽivot

Doktori su počeli transplantaciju bubrega, a onda su igrom sudbine morali spašavati i život donora!

Jedne večeri dok su se Don i Belinda vozili u automobilu, ona je ugledala rasprodaju nekih unikatnih stvari na parkingu ispred crkve i odlučila zastati na trenutak da pogleda. Nisu bili svjesna koliko će im ta odluka promijeniti život. Budući da Don nije bilo toliko zainteresovan za kupovinu, on je otišao do crkve jer su ga privukle crkvene pjesme. Tamo je upoznao sveštenika Tim Jonesa. Ubrzo su razmijenili kontakt i počeli se družiti.

donor-bubreg-prica-1

Don je imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Naime, njegov bubreg je počeo otkazivati a rok za čekanje novog bubrega je bio čak pet godina ukoliko ne bi sami nasli donora. Melinda je u očaju napisala molbu na Facebooku. Voljela je svog muža i nije željela nastaviti svoj život bez njega, stoga je sve dobre ljude molila za pomoć.

a3677eaf1e575d3c98325eb71c092bee-800x400

Budući da ju je Tim imao u prijateljima, odmah se javio i obećao pomoći na bilo koji način. Kada je otišao da se testira, rezultati nisu mogli biti bolji. Ispostavilo se da je on idealan donor i da se njegova krv poklapa da Donovom zbog čega je bez puno razmišljanja odlučio donirati svoj bubreg novom prijatelju.

donor-bubreg-prica-feat

Operacija je prošla dobro, no nedugo poslije ljekari su utvrdili da Tim ima problema sa anemijom, da je izgubio dosta krvi usjed čega je započela borba za njegov život.

Nastavak priče pogledajte na sljedećoj (2) stranici…

Next

Pogledajte i ovo