Život

Iako je posljednja prošla kroz cilj, ova žena je najveći pobjednik!

Asia Ford je bila posljednja koja je prošla kroz cilj na maratonu u Louisvilleu u SAD-u. No, ipak su svi o njoj pričali na kraju…

U posljednje dvije godine je Asia smršala skoro 100 kilograma i željela je da bude dobar uzor svojoj djeci, ali i drugim ljudima da svoj život učine zdravijim. Promijenila je ishranu i počela se redovno baviti sportom.

Jedan od njezinih najvećih ciljeva je bilo učešće na maratonu na 10 kilometara. Međutim, unatoč redovnom tjelovježbom, maraton je bio veći izazov nego što je očekivala.

asia-maraton-2Nakon otprilike 6,2 kilometara joj je nestala snaga. Disanje je bilo otežano i borila se s mučninom. Njezin sin TJ ju je podržavao tokom cijele utrke, a onda se pojavio još jedan pomagač – policajac.

asia-maraton-3Gregory Aubrey je izašao iz svog policijskog automobila i uhvatio Asiu za ruku i hodao s njom. Na kraju su prešli ciljnu crtu zajedno. Fotograf je zabilježio ovaj prekrasan trenutak, a gradonačelnik Louisvillea je podijelio fotografije na Facebooku. U kratkom vremenu su podijeljene nekoliko hiljada puta.

asia-maraton-4Asia je opisala policajca kao svog “anđela”, a policajac je izjavio da je za njega bilo veoma dirljivo iskustvo da pomogne jakoj i hrabroj ženi da ispuni svoj san…

Pogledajte i ovo