PopularnoVideoZanimljivostiŽivotinje

Jare je dobilo nove proteze za noge, a mačka ga je naučila kako da trči

Svima dobro dođe pomoć naših prijatelja – ili stranaca, koji nam zatim postanu prijatelji. Raditi sve sam je jako teško. Ljudi i životinje nisu stvoreni da sami prolaze kroz život.

Helena je pronašla Janice, malo jare, i nije znala šta da uradi. Nije imala nikakvog iskustva, ali kao osnivač neprofitne udruge za pomoć životinjama “Magical Creatueres of Hamakua” na Havajima, znala da je nešto mora poduzeti.

Janice je imala samo 2 kilograma kada je pronađena, i još uvijek je imala pupčanu vrpcu pričvršćenu za sebe. Majke joj nije bilo na vidiku, te ju je Helena uzela sebi. Janice je bila zdrava, ali su odmah na početku vidjeli da ima problema sa hodanjem. Helena je pretpostavila da je ona deozrjentirana i da joj je hladno, i stalno je skakala u logorsku vatru da se ugrije, iako su joj tako gorile noge.

Helena je rekla da su joj sve noge izgorile i da je bilo čudo da vatra nije zahvatila cijelo tijelo. Odvela ju je veterinaru, koji nije mogao uraditi puno toga te da će Janice izgubiti najmanje jedno kopito. Tako je i bilo, nakon čega su joj kopita zamijenjena prostetskim.

Iako je njen oporavak bio težak, bila je okružena ljudima koji je vole. Helenine dvije mačke Joey i Chandler Bing, prihvatili su povrijeđenu kozu u svoju obitelj, a Joey je stvorio jako blisku vezu sa njom. Nikada je nije napuštao, i uvijek je bio uz nju kada je napuštala kuću. To je pomoglo Janice da ozdravi i da osjeti ljubav. Hodanje je prešlo u trčanje i sada je znaju po nadimku “princeza” nakon što se potpuno oporavila.

Pogledajte ovu divnu priču u ovome videu:

Pogledajte i ovo