Sve za DomVideoZanimljivosti

Luksuzna kuća od pola miliona pivskih boca (VIDEO)

“Što se dogodi Vegasu, ostaje u Vegasu”, baš kao i pola milijuna pivskih boca koje su građevinari iskoristili kako bi sazidali kuću dostojnu kraljeva. Staklo od boca zdrobljeno je i pomiješano s cementom. Na taj način dobiven je građevni materijal koji je znatno lakši od običnog betona, pojasnio je vlasnik kuće.

“Ako imate volju i znanje možete postići što god poželite. Mi smo napravili različite doljeve od gume, u koje smo sipali ovaj građevni materijal. Eksperimentirali smo s omjerima i postigli da sve ovo izgleda kao da je napravljeno od mramora”, rekao je vlasnik kuće Scott McCombs.

Kuća, a posebno njezina unutrašnjost, sagrađena je od cementa miješanog sa staklom. Svaki ukras, kamin, detalj, sve je to napravljeno u kalupima. Gotove komade potom su montirali u kuću, a kako je taj materijal znatno lakši od konvencionalnog betona, nije ga bilo teško prebaciti u kuću.

Iako se doima kako je cijeela kuća popločena mramorom, to nije slučaj. Jednom kada su postavili odljeve, na površinu su aplicirali različite boje, koristeći se tehnikama nanošenja spužvama, kako bi dojam bio da je riječ o skupocjenom kamenu. Kamin i pojedini dijelovi kuće ukrašeni su posebnim skulpturama. Kamin krase srebrne sirene.

“Sirene su od bronce, ali smo im dodali i srebro. Otopili smo ga i nanosili na površinu skulptura, a kada sa bakljom zagrijete broncu i srebro, dobijete posebnu patinu koja je vidljiva na njima”, objasnio je postupak McCombes.

Čak su i grede na raskošnim stropovima napravljene od polietilenske pjene, a ne od drveta. McCombes i eksterijer je uredio od istih materijala, kreirajući zanimljiv tobogan koji se doima kao da prolazi kroz stijene, ravno u raskošan bazen.

Pogledajte kako izgleda kuća dostojna rimskih vladara, napravljena u stilu tipičnom za kockarski raj Las Vegasa (pogledajte od 17:09 minuta):

Pogledajte i ovo