VijestiŽivot

Punih 17 godina je pokušavala zatrudniti, a onda je na svijet donijela čak 6 beba! Pogledajte njihove prekrasne fotografije!

11. maja, u 8:26 ujutro, tim od 40 osoba uspješno je na svijet donio šestorke!

sestorke

Ajibola Taiwo, rodom iz zapadne Nigerije, rodila je 3 dječaka i 3 djevojčice, pomoću carskog reza. Bebe su teške od 1 kilograma i 100 grama, pa sve do 2 kilograma i 15 grama. Sve su zdrave, a trenutno su u dječijoj bolnici, na intenzivnoj njezi.

sestorke-roditelji

Par je pokušavao dobiti dijete čak 17 godina, a kada su u novembru na ultrazvuku vidjeli 4 otkucaja srca, njihovoj sreći nije bilo kraja. Kada su u januaru saznali da očekuju šestorke, njihovo uzbuđenje je bilo još veće.

beba

Za ovakav porođaj, potreban je stručni tim i poseban plan poroda koji se mora pratiti do najmanjeg detalja.

“Prolazimo kroz ovo izvanredno putovanje zajedno s obitelji”, rekao je Ronald Ramus, ravnatelj Zavoda za majčinsku fetalnu medicinu u VCU medicinskom centru.

“Ne donosi majka svaki dan na svijet šestorke. Gđa Taiwo je jela, spavala i disala za sedam osoba. Od našeg tima je imala svu pomoć i podršku, koja je bila od velikog značaja u njenoj trudnoći. Presretni smo što smo uspjeli, ponosni smo na naš rad i slavimo zajedno sa ovom obitelji!”

Pogledajte i ovo