in , , ,

Mama je bila zbunjena jer je njen sin povraćao kad se vratio iz škole. Potom je saznala šta je učiteljica uradila!

Kada ste roditelji teško je svjedočiti suzama vašeg djeteta iz nepoznatog razloga. To se može objasniti ako je dijete palo ili se udarilo. Razumljivo je i ako se boji nečega kao što je mrak, glasni zvukovi i slično. Ali šta ako je dijete poslano iz škole kući ranije puno suza?

Naročito na prvu ćete posumnjati da je zlostavljano možda od nekog drugog djeteta. To se desilo majci Keliciji kada se njen 4-godišnji sin Kelon Johnson-Chaney vratio iz škole ranije, te je zbog tolikog plača počeo da povraća. Majka je znala da nešto nije uredu jer on nije bio bolestan. Kada je saznala od čemu se radi, to je bilo više nego što je ona mogla podnijeti.

Nakon izvjesnog vremena sin joj je rekao da je imao problema zbog toga što se smijao na času. Obično je disciplinska mjera da nakratko izađu iz učionice, što su njegova učiteljica i pomoćnik jako dobro znali. Oni su ipak odlučili da naprave mnogo kreativniju kaznu koja je inspirisana knjigom “The After-School Monster”, koja govori o maloj djevojčici koja u svom ormaru nakon što se vrati iz škole pronađe ogromno čudovište. Jedini način da ga pobijedi jeste da mu pokaže koliko je zaista hrabra.

Kelon je objasnio svojoj majci kako je on zbog smijanja na času bio zaključan u ormaru. Pored toga učiteljica mu je rekla da to nije obični ormar i da se u njemu nalazi čudovište, što je njega prestravilo kao i njegove drugove iz razreda, a neki od njih su također za kaznu vrijeme provodili u tom ormaru.

Kada shvatite da su djeca koja su kažnjena na ovaj način dobi između 3 i 4 godine, onda razumijete koliko je stvar ozbiljna. Ni jedno dijete ne bi trebalo da pretrpi psihološki stres kao što se to desilo Kelonu i njegovim drugarima iz razreda.