in , ,

Medicinske sestre su vidjele majku kako svira klavir u bolnici, a stanje njenog teško bolesnog sina ih je šokiralo

Samo nekoliko stvari mogu učiti da se roditelj osjeća beskorisno. Najteže je vidjeti da je vaše dijete bolesno, a kada se oni ne osjećaju dobro i kada vi ne možete ništa povodom toga osim da vjerujete doktorima i da mu obezbjedite svu udobnost koju treba, to može biti jako frustrirajuće. Ako vaše dijete ima ozbiljnu ili terminalnu bolest ili treba da provodi puno vremena u bolnci taj osjećaj bespomoćnosti može da bude prevelik.

Svaki dan mnogi roditelji preživljavaju ovakvu borbu. Oni rade sve što mogu kako bi se pobrinuli za svoje bolesno dijete. Znaju da vrijeme koje imaju sa svojim sinom ili kćerkom može biti ograničeno nečim što je potpuno izvan njihove kontrole.

Abbyn sin Lincoln ima samo 12 mjeseci a već prolazi kroz veliku količinu boli. Lincoln pati od rijetkog i terminalnog oblika epilepsije od svog rođenja. Njegovo stanje znači da ima preko 200 napada dnevno. Njegova majka pokušava da radi sve što je u njenoj moći da se on osjeća udobno. Jedna od tih stvari je stvaranje muzike za njega. Zvuk i snaga njenog predivnog glasa imaju pozitivan efekat na njeno dijete. To je sigurno dobro i za nju jer prolazi kroz neopisivo stresan period u životu.

Baš na ovaj dan, dok su Lincoln i Abby čekali svoj termin u bolnici, Abby je sjela za klavir u atrijumu. Svirala je i pjevala pjesmu “Never Enough”. Pjesma je bila za nju i njenog sina, ali je polako počela privlačiti publiku, a kada se pojavila online dirnula je srca mnogih.

Pogledajte ovaj emotivni video u prilogu: