in

NEVJEROVATNA PRIČA: Trogodišnja junakinja provalila u mamin mobitel i spasila joj život

Porodica Lynch ovog je tjedna imala razlog za slavlje. Naime, njihova je trogodišnja kći primila priznanje zato što je prošlog mjeseca spasila svoju trudnu mamu i mlađu sestru.

trogodisnja-junakinja-provalila-mami-u-telefonPrije nešto više od mjesec dana, Kevin Lynch probudio se u ranim jutarnjim satima s jakim bolovima u želucu i odvezao se do bolnice. No, dok je on bio u bolnici, njegova supruga Tiffany ostala je sama s kćerima, trogodišnjom Aryannom i jednogodišnjom Camryn.

Tiffany (33), koja je tada bila u osmom mjesecu trudnoće, osjetila je jaku vrtoglavicu nakon čega je pala s kauča i onesvijestila se na 20 minuta. Liječnici su naknadno zaključili kako je bila riječ o posljedici dehidracije.

I dok bi se većina djece njezinih godina u ovakvoj situaciji vjerojatno prepala i uspaničila, njezina trogodišnja kći Aryanna reagirala je smireno. Nezvala je maminu rođakinju Kristine Munnis koja je pozvala hitnu pomoć.

“Teta, nazovi me. Mama se ne budi, trebam te”, bila je Aryannina poruka, a kada je hitna stigla na njihovu adresu, djevojčica odjevena u Snjeguljicu, otvorila im je vrata i pustila ih u kuću.

Cijelo vrijeme je bila i smirena i pritom pazila na svoju mlađu sestru.

No, ono što je najčudnije, Aryanna je uspjela provaliti u mamin mobitel koji je bio zaključan. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, uspjela je pogoditi pravu lozinku, otključati mobitel i nazvati Kristine.

“Jako je pametna i sve upija. Vjerojatno je vidjela moju suprugu kako otključava mobitel i zapamtila lozinku”, rekao je Kevin.

Samo nekoliko sati nakon dolaska u bolnicu, Tiffany je rodila kćerkicu, a Aryanna je od policije u Weymouthu i gradonačelnika dobila priznanje, plaćen vrtić i punu košaru igračaka.

“Nevjerojatno je to što je učinila. Ishod je mogao biti tragičan”, rekao je kapetan Richard Fuller.