ReceptiZdravlje

NIKAD LAKŠE: Napravite ovu vodu, pijte je lagano i do proljeća ćete biti pakleno zgodni

Poznata svetstka nutricionistkinja po imenu Sintija Sas izmislila je ovu poznatu Sasi vodu za koju tvrdi da ne samo da će vam pomoći da smršate već ćete poboljšati kompletnu probavu i smanjiti eventualno nadutosti stomaka ukoliko ih imate.

Hajde da pogledamo prvo šta je potrebno i kako se sprema ova voda.

Šta je potrebno za pripremu Sasi vode?

– oko 1,5 litar hladnije prokuvane ili filtrirane vode

– 1 limun koji ćete iseći na kriške

– 1 krastavac koji treba biti prosečne veličine koji ćete iseći na kolutiće

– 1 koren od đumbira koji ćete iseći u sitne komadiće

– i još vam je potrebno od 5 do 10 listova sveže nane (peperminta – mente) ili umesto toga možete uzeti 1 kašičicu sušene nane

Postupak pripreme Sasi vode:

Kada imamo sve ove gore navedene sastojke nabavljene i pripremljene, ostaje nam samo da ih sipamo sve u staklenu ili plastičnu flašu i da ih dobro promešamo. Zatim tu smešu ostavljamo da stoji oko 10 sati (može i više, samo ne bi trebalo manje) u frižideru. Nakon tog perioda smeša će biti idealna za piće, jer će do tada svaki od sastojaka pustiti svoju aromu i dati svoj doprinos kompletnom efektu ovog napitka.

Kako piti ovu vodu?

Bitno je napomenuti da bi ovako dobijen napitak trebali da popijete u toku jednog dana.
Možete piti jedan deo za doručak, drugi za ručak i ostatak tokom užine i večere.
Takodje, preporučuje se da ovu vodu pijete 4 dana uzastopno da bi se na taj način postigao kompletan efekat detoxikacije celog organizma. Uz to poželjno je da pijete i što više klasične vode i da naravno svoju ishranu dovedete u normalu i da jedete više povrća i voća.Ono što je velika prednost ovog napitka u odnosu na neke druge sličnog efekta je što je Sasi voda vrlo prijatnog ukusa i što verujemo da nećete imati problema da je sa zadovoljstvom konzumirate i nakon prva 4 dana.

Sasi voda – iskustva i rezultati

Autorka ove vode, Sintija Sas tvrdi da za ta prva 4 dana koliko se preporučuje da se konzumira ova voda možete da izgubite i do 3 kilograma, a nakon mesec dana rezultati zaista mogu biti fenomenalni pa da izgubite čak i do 10 kilograma na svojoj težini.

Oni koji su je koristili imaju samo reči hvale za Sasi vodu, pogotovo što ima jako prijatan ukus i što ima 0 kalorija pa se bez straha može konzumirati više puta dnevno. Uz ispijanje ove vode korisnici su u većini slučajeva sredili i svoju ishranu i povećali fizičku aktivnost da bi dobili pun efekat.

Naravno, trebamo napomenuti da nemamo svi metabolizam iste brzine pa će nekome Sasi voda dati bolje i brže rezultate, a nekom slabije i sporije, to će sve zavisiti od osobe do osobe. Ipak, većina je dobila jako dobre rezultate i tvrde da ova voda deluje, pa zato bi trebalo da razmislite o tome da joj pružite šansu i isprobate je.
Ipak imajte u vidu da ova voda nije preporučljiva za trudnice i dojilje, kao ni za osobe koje imaju vrlo osetljiv želudac. Pre upotrebe ove vode bilo bi dobro da se prvo posavetujete sa svojim doktorom.

Pogledajte i ovo