in ,

Otac nije znao šta mu sin radi, pratio ga i iznenadio se kad je vidio ovo

otac-nije-znao-sta-mu-sin-radi-1Jednog dana otac je odlučio poći sa sinom u šetnju, a kada je vidio o čemu se radi, veoma se iznenadio.

Otac dječaka s Filipina postao je znatiželjan kamo svakoga dana odlazi njegov sin kada bi rekao da ide u šetnju. Posljednja dva tjedna njegov bi sin otišao prošetati, a svaki puta bi sa sobom ponio ruksak.

otac-nije-znao-sta-mu-sin-radi-2

Jednog dana otac je odlučio poći s njim, a kada je vidio o čemu se radi, veoma se iznenadio. Naime, dječak se zaustavio pokraj jedne ceste i nakon nekoliko trenutaka prišla im je grupa izgladnjelih i bolesnih pasa lutalica. Dječak je priznao ocu da dolazi hraniti pse koji su oboljeli od kožnih bolesti.

otac-nije-znao-sta-mu-sin-radi-3

“Sram me reći da sam prvo osjećao gađenje, no sin mi je potpuno promijenio poglede na to”; ispričao je otac, piše Metro news. “Pretpostavljam da nema moje predrasude i paranoju. Oduševilo me kada sam vidio kako mu psić neprestano ‘daje pet”, dodao je ponosni otac koji sada pomaže sinu u nabavi hrane te se nada kako će uspjeti izliječiti, a potom i udomiti, pse bez vlasnika.

otac-nije-znao-sta-mu-sin-radi-4

Rekao je i kako njegov sin, koji je svakog puta prilikom kontakta sa psima pazio da se ne zarazi, sada ima ambicije da otvori vlastito sklonište za pse.