in , , ,

Gazda jedva prežalio gubitak psa da bi mu susjed nakon dvije godine rekao da se on nalazi iza njegovih garažnih vrata

2012. godine Julio i njegov brat Sam su kupili 9-sedmičnog psa kojem su dali ime Duke. Brzo su se sprijateljili i posali nerazdvojni.

Na Božić 2013. godine, Julio je pustio psa da prošeta vani kao i obično – no, on je nestao daleko od bašte i nije se vratio kući. Julio je proveo dane, sedmice i mjesece tražeći ga, ali bezuspješno iako je pas bio čipovan i registrovan.

Vrijeme je odmicalo, a od Dukea nije bilo ni traga, ni glasa.

U martu 2016. godine David Walker je ušao na svoj ranč u Texasu i vidio nešto neuobičajeno. Naime, to je bio Duke i gledao je pravo u njega. Ogroman pas je bio prijateljski nastojen i činio mu se piton pa ga je odveo veterinaru. Utvrdili su da je pas zdrav, ali da bi bilo poželjno da se malo udeblja.

Nakon 800 dana traganja i patnje za izgubljenim psom, Julio je dobio šokantne vijesti. Odmah su sjeli u kola i vozili se četiri i po sata do mjesta za koje im je rečeno da se Duke nalazi.

Najemotivnija je bila Dukeova reakcija na zvuk kamiona njegovog gazde. Izdaleka ga je prepoznao. Njihov život se konačno vratio u normalu. Julio je beskrajno zahvalan Davidu jer je učinio pravu stvar.