in ,

PAS SPASIO DJETETU ŽIVOT: Probudio mamu kad je dječaku strahovito pala razina šećera u krvi

Bilo je to usred noći. Alarm na budilici nije se oglasio pa Dorrie Nuttal nije provjeravala razinu šećera u krvi svom 7-godišnjem sinu, dijabetičaru. Situacija je vrlo brzo postajala opasna po život malenog dječaka, ali jedne oči nisu bile zaklopljene. Obiteljski pas, crni labrador Jedi bio je budan.

Jedi je osjetio da nešto nije uredu sa Lukeom i skočio na krevet njegove mame Dorrie. Legao je na nju, dok se nije probudila. Uzela mu je uzorak krvi i otkrila kako su mu je razina šećera u krvi pala opasno nisko.

This may just look like a dog, a sleeping boy and a number on a screen, but this, this moment right here is so much…

Posted by Saving Luke – Luke and Jedi – Fighting Type 1 Diabetes Together on Thursday, 3 March 2016

“Iako je Luke spavao pored mene, nisam znala da mu je razina šećera toliko niska i da mu je život ugrožen. Da nije bilo Jedia, bojim se i pomisliti kako bi to završilo”, napisala je ispod fotografije, hvaleći psa.

U njihovoj obitelji nitko nema dijabetes, pa Dorrie još uvijek uči kako ga držati pod kontrolom. Jedi je pas tragač, ali ne onaj koji njušku koristi kako bi pronašao sumnjivca, već zna prepoznati specifičan miris kada šećer u krvi ozbiljno opadne ili poraste.

Dresiran je da u takvim trenucima reagira na način da Dorrie donese posebnu igračku.

Ako su razine niske, Jedi se nakloni, spusti na tlo. Ako su visoke, maše igračkom.

Welcome to everyone who just joined us. My name is Dorrie and I’m Luke’s mom. I started this page 4 years ago after…

Posted by Saving Luke – Luke and Jedi – Fighting Type 1 Diabetes Together on Sunday, 6 March 2016

“Jedijeve reakcije na razine šećera poštedile su Lukea brojnih tegoba. Osim toga, zbog ovog psa on se ne osjeća usamljenim. Oni su najbolji prijatelji”, rekla je Nutall.