PopularnoVijestiŽivot

PISMO BUDUĆOJ SEBI: Djevojčica preminula, a mama i tata pronašli pismo koje ih je potpuno slomilo…

pismo-sebi-1
Taylor Smith nije doživjela svoj 13-ti rođendan. Zbog komplikacija koje su se razvile nakon upale pluća, djevojčica je preminula, a njezina je preuranjena smrt u potpunosti uništila ožalošćene roditelje i starijeg joj brata. Taylor je bila optimistična, živahna i znatiželjna djevojčica koju su voljeli baš svi. U dubokoj tuzi, roditelji su se opraštali od svake sitnice koja je ostala iza nje. Kada su spremali njezine stvari, odjeću, igračke, sve poklone koje je ikada dobila, naišli su na jedno pismo koje ih je do kraja slomilo.

Pomno pohranjeno u žutoj koverti, pismo je ležalo skriveno iza kutija njezinog ormara. Kada su ga pronašli, njezini roditelji nisu znali o čemu se radi, a kada su ga otvorili i počeli čitati sjetili su se baš svega što je bila Taylor, što je željela postati i čemu su se svi, nekoć, nadali.
pismo-sebi-2
Kako bi uspomena na izgubljeno dijete ostala živa, podijelili su sadržaj pisma sa svijetom, nastojeći tako ublažiti tugu koju osjećaju zbog gubitka o kojemu zdravi ljudi ne vole ni pomišljati. Gubitak djeteta…

Taylor je napisala pismo, samoj sebi, zapečatila ga u kuvertu i napisala na poleđini: “Ne otvaraj do 13. travnja 2023.”
pismo-sebi-3
Njezini su roditelji ipak odlučili kako neće poštivati tu želju svoje kćeri i pismo su ipak otvorili.

Njegov sadržaj otkrio im je, još jednom, kakva je bila Taylor i čemu se to dijete nadalo.

“Draga Taylor, kako ide život? Moj je poprilično jednostavan (10 godina u tvojoj prošlosti). Znam da je to već iza tebe, ali za mene, nije se još dogodilo, stoga: Čestitam ti na maturi! Ukoliko slučajno još nisi, vrati se nazad u školu i obavezno maturiraj!”, napisala je budućoj Taylor.
pismo-sebi-4
“Jesmo li na fakultetu? Ako nismo, razumijem. Ipak, mi imamo dobar razlog za sve. Razumne smo”, našalila se i nastavila: “Nemoj zaboraviti, danas je Allanin 11 rođendan. Već jedanaest? U mojem vremenu ona ima samo jednu godinu. Nisam stigla na njezin rođendan jer sam bila na svojem prvom školskom izletu u Cranksu, Kentucky”, napisala je o svojoj mlađoj sestri.

“Kad smo već kod velikih stvari, kako stojiš s Bogom? Jesi li se molila, čitala Bibliju, išla na misu ovih dana? Ako nisi, odmah ustani i počni se moliti! Uopće me ne zanima u kojoj smo trenutno životnoj fazi, samo to napravi. Bio je izložen ruglu, premlaćivan, mučen i razapet zbog tebe! Čovjek bez grijeha koji tebi i drugima nikada nije učinio ništa nažao”, zaključila je svoje viđenje Boga, 12-godišnja djevojčica.
pismo-sebi-5
“A sada.. jesi bila na kojoj ekskurziji? Jesi već bila izvan zemlje? Jesi li letjela avionom? Emitira li se, još uvijek, Doktor Tko? Kako je ta serija završila? Trebala bi pogledati koju epizodu, ali ne sada, sada moraš završiti s čitanjem vlastitih mudrih riječi”
pismo-sebi-6
“Također, mislim da ću prodati svoj iPad i kupiti iPad mini! Kad smo već kod toga, molim te reci svojoj djeci da smo starije od tableta! Nacrtala sam ti kako izgleda iPad, pa im pokaži što je to. To je sve što sam ti htjela reći. Zapamti, ovo si pisala prije 10 godina i svašta se dogodilo od tada do danas. Dobroga i lošega. Samo zapamti, takav je život i to moraš prihvatiti. Lijep pozdrav, Taylor”
pismo-sebi-7
Taylor nije doživjela budućnost o kojoj je maštala. Njezin se život ugasio prije no što je stigla otvoriti ovu omotnicu, ali njezini roditelji jesu. Njima je ovo pismo svjedočanstvo jednog postojanja, jedne mlade duše, koja je živjela i sanjala život.

Pogledajte i ovo