VideoŽivotinje

Ovog Pitbula su spasili iz pakla borbi pasa. Nećete vjerovati očima kada vidite šta danas radi!

Pitbul Cherry Garcia ne samo da spašen od mučne smrti u ringu za borbe pasa nego je potpuno rehabilitiran i danas se brine o mačićima.

Cherry Garcia bio je jedan od 50 pasa spašenih 2007. od kriminalnog lanca koji je organizirao borbe pasa u američkoj Virginiji, prenosi Huffingtonpost. Posljednjih šest godina živi s brižnom obitelji. Obožava plivati, igrati se sa svojim ljudima i maziti se s mačićima.

“Obožava mačiće. Sad ioma dvije mačke i voli se igrati s njima. Svaki put kad je s njima, nestaje sav stres. Siguran sam da bi volio biti dadilja mačićima” kaže vlasnik Paul Fiaccone.

Ekipi iz Barkposta nije trebalo reći dvaput – u sklopu njihovog serijala “Najbolji dan u mom psećem životu” doveli su mu nekoliko malih mačjih prijatelja o kojima bi se Cherry mogao brinuti.

Potom su ga počastili specijalnim sladoledom za pse, a na koncu su mu uredili i plažu za kupanac.
“Ljudi ne razumiju kako su psi spašeni od borbi pasa isti kao i svi drugi psi, a Cherry je živi dokaz. On želi biti sretan. Želi uzvratiti privrženost. Želi voljeti” ističe Fiaccone.

A Cherry je stvarno imao teško djetinjstvo. Psi spašeni 2007. u Virginiji trpjeli su strahovito zlostavljanje. Osim što su poticali njihovu agresivnost na najgore moguće načine, ako se nisu iskazali u ringu, ubijali bi ih utapanje, vješanjem ili strujom. Kada su spašeni, čak i neke organizacije za zaštitu životinja smatrale su kako su psi toliko traumatizirani da im nema spasa te kako bi najbolje rješenje bila eutanzija.

No udruga iz Utaha nije se slagala. Uzeli su 22 psa te učinili sve kako bi ih rehabilitirali.
I uspjeli su, iako nije bilo nimalo lako.

“Kada bismo ga pokušali šetati, jednostavno bi legao što je niže mogao i puzio, toliko je bio prestravljen” prisjeća se početaka Cherryjeve rehabilitacije Michelle Weaver. Napredak je bio spor, ali do 2010. kada je udomljen, Cherry je postao prava maza.

“Prizor njega s našim dvogodišnjim sinom i novorođenom kćeri je nešto neprocjenjivo. Uvijek ih pazi i neizmjerno ih voli. Teško mi je uopće zamisliti našu obitelj bez njega” zaključuje Fiaccone.

Pogledajte i ovo