in

Pogledajte srceparajuću fotografiju oca koji je prikazao svoju 4-godišnju kćerku na samrti

Ovo je zasigurno jedan od najtežih trenutaka u životu ovog fotografa, ali najprije oca Andy Whelana, koji je ipak odlučio zabilježiti to na sebi bitan način. Naime, njegova kćerka Jessica je na samrti, njen izraz lica iskazuje svu bol kroz koju prolazi, a u njenom nosu i ustima su svuda okolo cjevčice.

2015.godine joj je dijagnosticiran četvrti stadij raka nervnog sistema, nakon čega je počela sa hemoterapijama i operacijama, no nažalost tumor se proširio cijelim tijelom. Naglo je izgubila na težini i ostalo joj je svega nekoliko sedmica života.

Andy je ipak fotografisao težak trenutak i podijelio ga sa javnošću. Želi osvijestiti ljude o boli kroz koju sva djeca u ovakvoj situaciji prolaze, boli kroz koju prolaze njihove porodice ali i oni koji gledaju sve to sa strane, jer na ovo se definitivno ne može ostati ravnodušan.

Roditelji su odlučili prekinuti sa tretmanima liječenja jer joj nanose i više boli od one koju trenutno osjeća iako Jessica voli svoju novu dugu kosu, previše je mala da razumije šta se iza svega toga zaista dešava.

Roditeljima i maloj Jessici želimo da naredne dane provedu u miru i sa što manje patnje.