VijestiŽivot

Policajac je mislio da je našao napušteno auto ali kada je upalio baterijsku lampu ugledao je nešto nezamislivo.

Mi uzimamo mnogo stvari zdravo za gotovo: hranu, vodu, krov nad glavom, topao krevet…
Ali nisu svi te sreće.

I to je upravo ono što je policajac Leonardo Almeida nedavno pronašao kada je pogledao u naizgled napušten automobil u predgrađu Bostona.

Policajac Leonardo Almeida je mislio da će to biti još jedna noćna smjena u predgrađu Bostona zvanom Taunton. Dok je išao u regularni obilazak sa svojim partnerom, primijetio je napušteno auto na parkiralištu.

Kada je upalio svoju baterijsku lampu da pogleda o čemu se radi, bio je iznenađen.
Dvije odrasle osobe su spavale na prednjim sjedištima.

Ali kada je pogledao na zadnja sjedišta ugledao je nešto srceparajuće. Dvoje male djece je također bilo u autu, prenose Boston25News.

Policajac Almeida je odmah pitao porodicu šta rade tu, i roditelji su mu rekli da su nedavno postali beskućnici nakon što su bili prisiljeni da prodaju svoju kuću. Sada cijela porodica živi u autu, svake večeri na drugom parkingu.

Kada je policajac Almeida čuo tragičnu priču ove porodice, osjetio je da je njegova dužnost da pomogne. Nazvao je obližnji hotel te rezervisao sobu za porodicu.

Soba je koštala 190 dolara i policajac je to platio iz svog džepa, a da nije ni razmišljao o tome. Čak o ovome ništa nije rekao ni svojim šefovima. Te da nije bilo njegovog partnera, niko ne bi saznao za njegov čin dobrote.

„Naš novi policajac je reagovao na svoju odgovornost i rezervisao im sobu jer nisu imali gdje ostati, bila je to veoma hladna noć. Leonardo je po mom mišljenu skroman čovjek i stvoren je za ovaj posao“ izjavio je to Paul Roderick, poručnik u policijskoj stanici Taunton, po navodima Boston25News.

Djeca su izgledala zdravo ali su službenici policije prijavili slučaj socijalnoj službi, jer je to protokol u slučaju pronalaska djece bez doma.

Policajac Almeida izgleda da razumije šta njegova zajednica treba najviše. Niti jedno dijete ne treba živjeti u autu. Podijelite ako se slažete!

Pogledajte i ovo