in , ,

Prekrila je svoje lice baby puderom, a onda ga umočila u ledenu vodu. Krajnji rezultat će vas oduševiti!

Joan Crawford, je imala običaj da umoči čitavo lice u ledenu kako bi njena koža izgledala zategnuto i da bi smanjila pore kako bi njeno lice održalo prelijep izgled. Ovih dana, potapanje lica u ledenu vodu je prešlo na novi nivo.

Nedavno je trend iz Koreje našao svoje mjesto u Americi. Umjesto korištenja ledene vode ujutro, kao dio njege kože osobe koje stavljaju šminku koriste ovu proceduru kako bi dobile dobru podlogu.

Nicole Skyes je ovo isprobala da vidi ima li učinka. Ne samo da je bila impresionirana lediranjem lica, nego vjeruje da njena šminka nikada nije izgledala bolje.

Sve što lediranje lica zahtjeva je malo baby pudera i hrabrost da lice uronite u ledeno hladnu vodu. Prvo nanesite podlogu i šminku kao što to normalno radite. Zatim prekrijte lice tankim slojem pudera i za kraj uronite lice u ledenu vodu.

Kada je Nicole izronila lice iz posude i posušila ga (nemojte brisati lice nego nježno tapkajte da bi ste izbjegli mrljanje šminke) bila je šokirana kada je pogledala u bijeli peškir. Nije bilo šminke na peškiru.

Ledena voda je rastvorila puder ali je ostavila njenu šminku neoštećenu. Podijelite ovaj nevjerojatni način šminkanja sa porodicom i prijateljima na Facebooku.