in ,

Siromašni dječak zvao policiju, ali ovakav odgovor nije ni sanjao!

djecak-policajac-1Simons je ispričao kako njegova porodica nema novca da kupi ni krevet za njega, što je razlog čestih porodičnih svađa, zbog kojih on želi da ode od kuće.

SAMTER – Policajac Getano Asera došao je na poziv 13-godišnjaka Kamerona Simonsa koji se posvađao sa roditeljima i rekao mu da ne želi više da živi sa njima.

Dječak je ispričao kako njegova porodica nema novca da kupi ni krevet za njega, što je razlog čestih porodičnih svađa, zbog kojih on želi da ode od kuće.

djecak-policajac-2Asera je popričao sa njim i nastavio sa poslom, ali mu njegove riječi nisu dale mira. Odlučio je da mu pomogne koliko može i poslao mu kamion pun poklona. U njemu su bili krevet, televizor, stolica, sto, igrice koje će da igra sa svojim novim drugarom i drugi pokloni.

djecak-policajac-3Priča se vrlo brzo proširila društvenim mrežama, pa je stigla i do medija. Policajac velikog srca nije želio da sve postane javno, već je samo htio da učini nešto za dječiji osmijeh.

djecak-policajac-4“Nisam to uradio radi popularnosti. Uradio sam to jer sam mogao. Mislim da je to ispravna stvar i ljudi bi trebalo više da čine za druge”, navodi Asera.

Policajac mu je ostavio i broj telefona da ga zove ukoliko mu nešto bude bilo potrebno, a oni su već postali i dobri drugari.