in , ,

LoveLove TužnoTužno

Pomogao je ovoj starici da zamjeni probušenu gumu. Kada je stigao kući, TEK onda je shvatio šta mu je ona zapravo uradila…

Ljubaznost prema strancima je danas veoma rijedak slučaj! Nekada se razočaramo u ljude, a nekada nas neko iznenadi svojom dobrotom. Pogledajte šta se dogodilo ovoj starijoj ženi koja je imala problem sa svojim automobilom!

starica-guma-1Čovjek je vozio seoskim putem i vidio staricu čiji je Mercedes stajao na putu. Činilo se da je žena u problemu te je stao da pomogne. Međutim, žena se uplašila čovjeka koji joj se približavao. Da li će je on povrijediti?! Zašto bi joj neko tek tako pritekao u pomoć? Ipak je odlučila da ga pusti da pogleda njenu gumu koja se ispumpala jer ona nije znala šta da radi…

“Ovdje sam da vam pomognem gospođo!”, rekao je čovjek i prije nego što je starica shvatila šta se dešava on je iz svog autobomobila donijeo rezervnu gumu i bacio se na posao.

starica-guma-2Starica mu se zahvalila i ponudila se da mu plati. Naravno, on nije ni očekivao da naplati takvu vrtu usluge. Umjesto toga rekao joj je : “Sljedeći put kad vidite nekoga da je u nevolji, pomozite mu. Samo se sjetite Brajana Andersona i smatrajte da ste mi vratili uslugu.”

Nakon toga čovjek je otišao, a žena je ostala impresionirana njegovom velikodušnošću, toliko da je skoro osjećala vrtoglavicu. Odvezla se oko pola milje dalje do obližnjeg restorana.

Ljudi su je pozdravljali sa osmjehom na licu. Konobarica joj je ponudila peškir da osuši kosu, jer je pokisla. U tom trenutku je žena primjetila da je konobarica u kasnoj trudnoći. Iako je vjerovatno bila iscrpljena, konobarica joj je djelovala kao najdivnija osoba na svijetu.

starica-guma-3Starica je naručila limunadu i brzo ju je popila. Onda se sjetila Brajana Andersona. Limunadu je platila 100$, dok je konobarica rastinjavala novac, ona je izašla iz lokala i odvezla se.

Ostavila je poruku za konobaricu na salveti : “I ja sam bila u problemu i neko veoma ljubazan mi je pomogao na način na koji ja sada tebi pomažem. Zapamti to kad budeš vidjela nekoga kome je potrebna pomoć.” Kada je konobarica pogledala bolje, u salveti je bilo još 4 novčanice od po 100 dolara.

Konobarici se zavrtilo u glavi. Sa bebom koja dolazi sljedećeg mjeseca, to bi bilo napornih nekoliko nedelja. Ona je složila novac i stavila ga u džep i završila svoju smjenu.

starica-guma-4Nekoliko sati kasnije, konobarica se konačno vratila kući poslije dugog dana. Legla je u krevet pored svog muža koji je bio u polusnu. Razmišljala je o tome koliko su oni zapravo srećni i rekla: “Volim te, Brajane Anderson!”