Popularno

TEK JE RODILA SVOJU BEBICU: Nakon poroda su je odveli u drugu sobu da umre

Patricija i Lou oduševili su se kad su saznali da čekaju bebu. No samo nekoliko dana kasnije, rutinska pretraga užasnula je roditelje. Patriciji je dijagnosticirana leukemija

“Toliko sam bila uzbuđena što ću postati majka, a u isto vrijeme sve o čemu sam mogla razmišljati bilo je ‘Hoće li moje dijete uopće imati majku’”, kaže Patricija, prenosi Littlethings.

Liječnici su prognozirali kako je šansa za preživljavanje 15 posto te su joj savjetovali da prekine trudnoću. No Patrica je odlučila nositi dijete dokle god bude mogla. Taman kada se već počela suočavati s time da možda neće živjeti dovoljno dugo da bi rodila bebu, pročitala je nešto što je promijenilo sve : članak o čuvanju krvi iz pupkovine koja bi ju mogla spasiti. Matične stanice bebe mogle bi izliječiti njenu leukemiju.

Liječnici su bili skeptični prema postupku, ali Patricija je ustrajala. “Beba će mi spasiti život. Bila sam uvjerena u to” ponavljala je Patricija.

Umirala na porođaju

Nekoliko mjeseci kasnije, u 31 tjednu trudnoće. Patriciji je induciran porođaj. Baš kao što su se liječnici plašili, Patricija je počela umirati dok je rađala.

Ono što je uslijedilo, bez pretjerivanja može se nazvati čudom.

Patricija se nije stigla dugo radovati svojoj kćeri: smjesta su ju odveli na odjel intenzivne njege i dobila je snažnu dozu kemoterapije. Bebu nije mogla ni vidjeti osim na snimkama svog supruga.
“Došla sam u fazu da nisam htjela ni gledati snimke. Osjećala sam se tako krivom. Moje dijete je u drugom odjelu, na istom katu, a ja sam bila preslaba da ju posjetim. Osjećala sam se kao užasna majka” očajna je bila Patricia.

Očajni su bili i liječnici. Patricija je bila na listi kandidata za koštanu srž, no odgovarajućih donora nije bilo. Mogli su ju spasiti samo tako da joj potpuno ubiju koštanu srž, no tako bi uništili i imunološki sustav pa bi i najmanja infekcija bila opasna po život.

I tada su joj odlučili presaditi matične stanice njene kćeri.

Pogledajte i ovo