VideoVijestiZanimljivosti

Tinejdžeri su pronašli napušten automobil u šumi – pogledali su unutra i odmah shvatili da nešto nije uredu!

Nekada imate osjećaj da jednostavno znate da nešto nije uredu. Vrlo često, taj osjećaj bude dobar i najbolje je da odmah reagujemo kada ga imamo.

To je upravo ono što su ova dva tinejdžera iz ruralnog dijela Pennsylvania uradila kada su pronašli automobil u šumi i vidjeli da su prozori razbijeni. Nisu imali ideje koliko će njihovi postupci biti bitni.

Automobil je bio zaglavljen na balvanu pored puta na mjestu gdje automobili inače ne idu. Kako je automobil bio izlupan, odlučili su da pogledaju unutra.

Na jednom od sjedišta su pronašli “loyalty” karticu jednog supermarketa na kojoj je pisalo ime Edwin Kosik. Odlučili su da saznaju ko je ta osoba, iako bi mnogi samo bacili tu karticu.

Brzom pretragom na internetu ustanovili su da se radi o federalnom sudiji Edwinu Kosiku (92) što ih je jako zabrinulo, jer je nestao prije 2 dana.

Brzo su otišli kući i rekli svojim roditeljima šta su pronašli. Oni su pozvali policiju koja je zamolila tinejdžere da im pokažu put do automobila.

Nedaleko od automobila, polica je pronašla sudiju koji je bio u dobrom stanju čak i nakon 2 dana nakon nestanka.

Sljedećeg dana jaka oluja je poplavila područje gdje su pronašli sudiju. Da policija nije reagovala odma, ko zna šta bi se desilo sudiji.

Pogledajte ovaj video i saznajte kako su Jeo Devecchio (18) i Alec Anisko (15) postali heroji u svom rodnom gradu.

Podijelite ovu priču sa svojim prijateljima i porodicom.

Pogledajte i ovo