in , , ,

Trenutak nepažnje je bio dovoljan i beba je zadobila opasne opekotine! Sada majka upozorava ostale roditelje da ne prave istu grešku!

Sva djeca vole ljeto, naročito zbog toga što se mogu igrati vani. Vi kao roditelji trebate paziti na opasnosti koje donose visoke temperature. Čak i nešto bezazleno kao što je brčkanje u dječijem bazenčiću može imati ozbiljne posljedice, što je nažalost na svom djetetu naučila Dominique Woodger.

Sada ova majka pokušava upozoriti druge roditelje. Bio je to jako topao dan u San Tan Valley, Arizona. Temperature su bile preko 40 stepeni celzijusa, a Dominique je odlučila da rashladi svog sina (9 mjeseci) u dječijem bazenčiću u dvorištu.

Stavila je svog sina u bazenčić i počela ga puniti vodom iz crijeva za dvorište. Dječak je počeo vrištati čim ga je pogodio mlaz vode. Majka je mislila da plače jer je ljut, inače nije volio da mu voda ide u lice.

Ipak, uskoro je shvatila da se radi o nečemu mnogo ozbiljnijem. Koža njenog sina je postala crvena i prekrivena mjehurićima na mjestu gdje ga je pogodio mlaz vode.

Ispostavilo se da je voda u crijevu bila zagrijana i njena temperatura je bila oko 65 stepeni celzijusa. Majka je brzo odvela sina u bolnicu i tokom pregleda, doktori su joj rekli da je zadobio opekotine drugog stupnja koje su zahvatale preko 30% njegovog tijela…

Pogledajte i podijelite video s prijateljima: