PopularnoZanimljivostiŽivot

Ovoj ženi su davali hormonske injekcije da zatrudni. Kad je otišla na ultrazvuk, doktori nisu mogli vjerovati očima!

Briana i Jordan Driskell (26) proveli su dvije godine pokušavajući da dobiju dijete. Ovaj par iz Kentuckya je ostao iscrpljen i frustriran cijelim procesom. Nakon brojnih terapija za povećanje plodnosti tokom 4 mjeseca, otkrili su da ništa od toga nije upalilo. Odlučili su da naprave kratku pauzu prije nego što pokušaju ponovo. Ali ovaj put, odlučili su uraditi nešto što nisu prije – Briana je uključila hormonske injekcije u terapiju.

Iako se Briana počela osjećati potpuno drugačije, nije htjela da si ulijeva previše nade u to da će ostati trudna. Ipak, nakon nalaza krvi koji su uradili nakon 2 sedmice potvrdili su da je zapravo trudna! Puni sreće, Briana i Jordan su osjetili kako su konačno uspjeli u njihovoj namjeri da dobiju dijete. Ipak njihovo slavlje se promjenilo u šok nakon što su obavili ultra zvuk u 8. sedmici trudnoće.

“Malo mi je falilo da izgubim svijest,” rekao je Jordan. I postojao je jako dobar razlog jer se na ekranu nalazilo čak 5 fetusa. U Brianinom stomaku se nije nalazila jedna beba, nego čak njih 5.

“Bila sam u stanju šoka, nisam mogla pričati. Sjedila sam i gledala u monitor sa nevjericom. Nisam mogla da vjerujem da se tu nalazilo 5 fetusa.” rekla je Briana. Iako su znali da postoji šansa o blizancima, postojalo je samo 5% da bude riječ o trojkama. Šanse da jedan par dobije petorke su 1 u 50 miliona.

U prvim sedmicama trudnoće Briana je bila dijagnosticirana sa hypeeremesis gravidarumom. To je značilo da joj je od svega bilo muka i da joj se povraćalo, pa je mogla jesti samo pahuljice i banane. Radi toga je u jednom trenutku završila u bolnici radi dehidracije. Također je izgubila i 5kg.

Iako je trudnoća jako teška sa jednom bebom, sa 5 to predstavlja jako velik izazov za tijelo. U 28. sedmici trudnoće Briana je bila podvrgnuta carskom rezu.

2. maja 2017. godine rodili su se: Zoey, Dakota, Holly, Asher i Gavin; tri curice i dva dječaka. Ovih 5 beba je rođeno prije vremena, ali sve su bile zdrave. Briana je bila jako slaba i radi rizika o povišenju pritiska doktori joj nisu dozvolili da vidi svoje bebe do sljedećeg dana. “Kada sam ih konačno vidjela, počela sam plakati toliko jako da nisam mogla da ddišem. Još uvijek ne mogu da vjerujem da sam konačno postala majka.”

Bebe su nakratko zadržane na intenzivnoj njezi kako bi se počele normalno razvijati. Sada su se već malo udebljale i počele su jačati svaki dan. Želimo im sve najbolje u njihovom životu i u brojnim izazovima koji se nalaze ispred njih.

Pogledajte i ovo