in

Više od 10 godina je radio za velike trgovačke lance, odlučio je ostalima otkriti njihove trikove

Pavel je radio više od 10 godina za trgovačke lance, i to kao marketinški stručnjak. Naučio je mnoge trikove koje koriste veliki supermarketi i specijalizirani dućan, a sad je odlučio svoje znanje podijeliti i s drugima.

Ove stvari će vam sigurno biti poznate, a možda niste ni znali da postoje samo kako bi trgovački lanci izvukli što više novca iz vaših novčanika.

#1 Ormarići na ulazu ne služe za sprječavanje krađa.

Trgovački lance se ne boje da ćete nešto ubaciti u svoju vrećicu i ukrasti. Oni žele osloboditi vaše ruke kako biste lakše uzeli što više stvari kod njih.

#2 Kolica vas tjeraju da više kupujete i da trošite više novca.

Posebni trapezoidni oblik kolica dizajniran je tako da izgleda kao da niste kupili puno stvari. Isto tako, kolica postaju sve veća i veća. Evo vam jedan zanimljiv podatak: Veličina kolica u supermarketima je od 2009. godine povećana za 40%.

#3 Pokloni koje morate platiti?

Svaki put kad u supermarketu dobijete "poklon", zapravo biste se trebali sjetiti da ste žrtva marketinškog trika. Često se dijele sitne igračkice zbog kojih djeca nagovaraju roditelje da kupuju u točno određenom supermarketu kako bi dobili još toga.

Nastavak na sljedećoj stranici...

Šta ti misliš? Ocjeni članak!

14 points
Upvote Downvote