in , , ,

Žena se bojala kako je njen konj neće prepoznati nakon što je bila odsutna 3 sedmice, a zatim su se susreli lice u lice

Ukoliko niste proveli dosta vremena uz konje, sigurno niste svjesni koliko su to zaista inteligentne i osjećajne životinje. Kako se u divljini smatraju lovinom, oni imaju dobro razvijena čula kako bi bili sigurni od grabežljivaca. Sva njihova čula su dizajnirana tako da se drže što dalje od nevolje što je moguće.

Oni također imaju posebnu sposobnost da vide oko cijelog svog tijela, a jedino slijepo mjesto im je direktno ispred njih. Također mogu vidjeti stvari dobro i sa velike udaljenosti. Njihovo čulo mirisa je jako razvijeno, a kako im se uši mogu pomjerati na sve strane također mogu čuti sve oko njih.

Radi svih navedenih stvari, oni mogu zapamtiti određene stvari i razlikovati ih između dobrih i loših. Oni se dobro sjećaju svih stvari koje ih plaše, ali se također dobro sjećaju i svih osoba uz koje su odrastali ili su se osjećali sigurno.

Nakon što je bila na odmoru nekoliko sedmica, ova žena je došla nazad do svog konja, nadajući se da je on nije zaboravio. Izašla je na obližnje polje i ugledala svog prijatelja. Kada ga je pozvala, on je podigao svoju glavu, ali mu nije bilo jasno ko ga zove.

Pogledajte ovaj video i saznajte kako se njihov susret odvijao: