VideoZanimljivosti

Teško bolesni čovjek je imao još nekoliko sati da živi. Kad je ga prijatelj ugledao, znao je da mora uraditi još jednu posljednju stvar!

Jon Stanley iz South Bend, Indijana, nije bio u dobrom stanju. Vodio je jako tešku i dugu borbu sa karcinomom pluća i mozga, i doktori su učinili sve što su mogli. Ali uprkos svim naporima, Jon nije imao još mnogo da živi.

Njegova porodica ga je dovela kući kako bi proveo svoje zadnje dane sa njima. Više nije mogao da priča i ovisio je o respiratoru koji ga je održavao u životu.

Jon je oduvijek volio motore, i nije bilo nikakvo iznenađenje kada ga je posjetio njegov prijatelj i bajker David Thompson. David je htio da uradi nešto za svog prijatelja, i iako Jon nije mogao da priča, David je tačno znao šta je on želio.

David je znao da nema puno vremena, te je pozvao sve bajkere u regionu. Kroz par dana grupa od 200 ljudi i 100 motora se okupila u Jonovoj kući. Jonu su poklonili posljednju serenadu koju je želio: zvuk svih tih motora je bio muzika za njegove uši.

Dok je ležao u kući mogao je čuti zvuk motora, zvuk koji ga je činio sretnim cijeli njegov život.

Porodica je napravila još jedan veći korak. Podigli su Jona iz kreveta i iznjeli ga napolje. Zatim su ga spustili u kolica motora kako bi mogao posljednji put osjetiti vibracije na motoru.

Svi bajkeri koji su bili prisutni nikada neće zaboraviti ovaj trenutak, a neki od njih su čak i zaplakali kada su vidjeli njegovu sreću. Samo par sati nakon toga Jon je preminuo u zagrljaju svoje supruge. Pogledajte ovaj jako dirljivi trenutak u videu ispod.

Pogledajte i ovo