in , , ,

LikeLike LoveLove CoolCool OMG / WTFOMG / WTF TužnoTužno Don't LikeDon't Like

Baka pjeva maloj djevojčici, nekoliko sekundi kasnije, bebin odgovor je oduševio internet

Male bebe su kao spužve. Imaju toliko toga da nauče od ovog velikog svijeta, a od trenutka kada prvi put udahnu vazduh, one upijaju sve oko sebe, svaki pogled, zvuk, okus, miris i dodir.

Zbog toga što su nove na ovom svijetu, one nemaju pojma šta rade. Sve što učine je prvi put. Sve je svježe i sjajno i sve je mogućnost za novo sjećanje. Kada ova baka uzme unuku u ruke i obaspe je ljubavlju i pažnjom, to nije samo važno za njen rast nego i za učenje, te dobro nasmije i baku i mamu.

Sa bebom u rukama, baka sjedi i pjeva. Pjeva pjesmu Louis Armstronga “I’m in the Mood” iz 1935. godine i beba odmah fiksira svoj pogled na baku. Njen glas je nježan i topao i savršen je da bebi bude lijepo i ugodno. Kako baka više pjeva, tako i beba počne da priča. Pokušava da pjeva sa bakom i njen trud je toliko sladak. Beba ne prestaje ostvarivati kontakt očima, dok ispušta sitne glasove pokušavajući imitirati ono što čuje od bake. Njen pogled je fiksiran, a usta su u obliku slova “o”. Zaista je preslatko.

Mama drži kameru i ne može prestati da se smije. Čak i baka u jednom trenutku mora napraviti pauzu da uzme daha od tolikog smijanja. Ovo je tako dragocijen trenutak između tri generacije.

Pogledajte ovaj slatki duet na videu ispod: