PopularnoVideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Beba antilopa je ostala bez majke. Potom joj je prišla lavica i prizor je sve prisutne ostavio bez daha!

Na svijetu je najsnažnija majčinska ljubav, ona je najprotektivnija, a da ne pričamo o majčinskoj ljubavi lavice, to je nešto najposebnije čemu možete svjedočiti. Lavice hrane svoje mlade, brinu se o njima i štite ih bez trunke straha te ne dopuštaju nikome da ih povrijedi.

Često mislimo o tome da je lav najsnažniji vođa i predator na zemlji. Ustvari, lavica je lovac i zaštitnik ponosa lavova. One obezbjeđuju hranu, brinu se o mladima pa se čak brinu i o mužjacima.

O lavicama se možda ne priča puno, ali one su te koje su odgovorne za sigurnost i zdravlje njihove porodice, naročito mladih. Briga o mladima je njihov prioritet. Iako izuzetno rijetko, lavice su viđene kako se brinu i o drugoj vrsti.

Graeme Mitchley, nastavnik, bio je na odmoru sa svojom ženom u Kruger nacionalnom parku u Južnoj Africi, kada je vidio lavicu koja se brine o bebi antilopi. “Na prvu je izgledalo kao da lavica nosi svoje mlado, ali nakon par trenutaka smo shvatili da se radi o mladoj antilopi,” rekao je Graeme.

Bio je šokiran i očaran tim što je vidio. Ne zna se šta se desilo mami antilopi, ali o mladom se sada brine najjača majka. Možete vidjeti lavicu sa antilopom između svojih velikih šapa, kako je liže kao da je njeno mlado.

“Često dolazimo u Kruger, ali ovo se zaista rijetko viđa,” rekao je par. “Zbog toga je Kruger nacionalni park najbolje mjesto na svijetu, nikada ne znate šta tu možete vidjeti.”

Pogledajte i sami ovu nevjerovatnu situaciju u videu ispod:

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo