VideoZanimljivosti

Čim se rodila, očarala je sve oko sebe: Slike ove bebe obišle su svijet!

Mili Mičel se rodila pet nedjelja prije termina carskim rezom, ali ono što je zaintrigiralo ljude na društvenim mrežama i šire jeste njena bujna kosa.

Milini roditelji kažu da ih ljudi često pitaju da li njihova kćerka nosi periku, jer 11-mjesečnoj djevojčici kosa sveže do ramena.

“Kad su mi je dali nakon carskog reza šokirala sam se. Svi koji su je vidjeli komentarisali su da ima puno kose koja od tada brzo raste. Svi su mi rekli da će joj kosa otpasti, ali ona samo još više raste”, rekla je Milina majka Meg O’Haloran (27):

“Ima toliko gustu kosu da je moram sušiti fenom, a to radim od kad se Mili rodila.”

Mili je rođena 2. maja prošle godine i dijagnostikovan joj je hidrocefalus, to jest nakupljanje tečnosti u mozgu, zbog čega je Mili bila na dvije teške operacije. Meg se prepala da će ljekari zbog operacije morati da je ošišaju, ali nisu, već su samo obrijali dijelove glave, a kosa joj je vrlo brzo ponovo porasla.

Milina duga kosa otežava brigu o njoj, naime, stalno se petlja zbog čega njeni roditelji, Meg i Mark moraju često da je češljaju, a kad joj peru kosu koriste šampon i regenerator i posebna sredstva kako se kosa ne bi mrsila.

Uprkos teškom održavanju kose, Meg kaže da je sretna jer joj je kćerka posebna i pomalo drugačija od druge djece.

Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

Pogledajte i ovo