VideoŽivotŽivotinje

Bebi kita je bilo dosadno te se izvukla od mame koja je spavala i roniocima ovaj dan učinila nezaboravnim

Ovo je bio jako sretan dan za dva ronioca, a još posebniji za jednog od njih, a vidjet ćete zašto u videu u prilogu. Australijski fotograf Eamon Porter snimao je svojim dronom, kada je uhvatio predivan trenutak mame kita i njenog mladog.

Pogledajte bliže i vidjet ćete da se veliki kit ne pomijera. Ona je dobro, samo spava, ali mladi kit nije umoran. On je spreman na malu avanturu dok mama spava, te počne da prska oko sebe i istražuje okolinu. U blizini su se nalazila dva ronioca koja su bila fascinirana onim što vide, te su sve posmatrali sa sigurne razdaljine. Ali onda je beba kit postala znatiželjnija. Pitao se ko su ovi stranci koji su tako blizu, da li su to možda prijatelji ili možda neke stvari za igru.

Ostavio je mamu, te je prišao roniocima da vidi o čemu se radi. Izgledali su mu jako zanimljivo. Ono što se desi sljedeće je jako zanimljivo. Ovo je zaista prelijep i rijedak trenutak, koji se sigurno ne zaboravlja.

Mladi kit je došao ispod njih i okrenuo se naopako, stomakom okrenutim prema nebu, te je odlučio da tako “provoza” jednog od ronioca. Ronioc je uspio da balansira na njegovom stomaku samo nekoliko trenutaka, ali to je dovoljno da ih nikada u životu ne zaboravi.

Odmah nakon toga, mladi kit je vratio svojoj majci, koja nije znala šta se dešavalo. Pogledajte i sami ovaj neodoljivi trenutak u videu u prilogu:

Pogledajte i ovo