VijestiŽivotinje

Biciklista je ugledao napuštenog psa sa vrećicom u ustima. Ono što je našao unutra natjerat će vas da se naježite.

58-godišnji Paul Skinner je vozio bicikl kada je krajičkom oka vidio da se nešto pomjera na pustoj livadi. Prvo je pomislio da je u pitanju neka ptica, no nešto mu nije dalo mira.

Vratio se i ugledao izmorenog koker španijela, koji je bio skoro na samrti. Primijetio je da drži kesicu u ustima. Kada je pogledao unutra, jeza mu je prošla kroz kosti.

Metro

U kesici su se nalazila četiri mrtva psića. Nije mogao vjerovati da je neko bio spreman na takav monstruozan čin. Paul je kontaktirao borce za prava životinja i ljude koji vode sklonište za napuštene životinje. Volonteri su došli jako brzo, ali kučićima nije bilo spasa.

Veterinar je ustanovio da su kučići rođeni isti dan kada su pronađeni i da su najvjerovatnije bili živi kada su odbačeni, zajedno s majkom. U njoj su pronašli mikročip, međutim odveo ih je samo do njenog prvobitnog porijekla.

Nyheter365

Mama kučića je smještena u sklonište i nazvana Carly i na svu sreću više nikad neće biti tretirana kao smeće. Ona svima treba da nam posluži kao primjer. Odbila je da napusti svoje kučiće, čak i kada više nije bilo nade za njih i pokazala više osjećanja nego što ih mnogi ljudi imaju.

Pogledajte i ovo