in , ,

TužnoTužno

Bivši igrač ragbija ostao je paralizovan nakon što je pojeo puža u igri izazova

Nije potrebno reći da mladi ljudi rade blesave stvari. Svi obično učimo iz svojih grešaka, i imamo sreće da preživimo. Morate priznati da ste svi nekada u životu igrajući igru izazova sa namjerom da impresionirate nekoga, ili nasmijete ostatak društva, uradili nešto što nikada prije ne bi.

Sam Ballard (28) je bio na zabavi 2010. godine te je izazvan da uradi nešto što mu u tom trenutku nije izgledalo opasno. Nije znao da će mu se čitav život nakon toga promijeniti.

Jedan od njegovih prijatelja je uzeo puža iz dvorišta, stavio ga na stol ispred Sama i izazvao ga da ga pojede. Sam je to prihvatio i pojeo je puža, ali su stvari jako brzo krenule nizbrdo. Ubrzo su ga odveli u bolnicu jer je kolabirao i bio potpuno nepokretan.

Kada je njegova porodica došla u bolnicu čuli su jako tešku dijagnozu. Zbog toga što je pojeo puža, Sam je inficiran sa vrstom crva koji se hrani štakorskim izmetom. Iako su simptomi ovog crva inače blagi, te te osobe prođu bez ikakvih problema. Ipak, postoje slučajevi kada se jave određene komplikacije što se desilo u ovom slučaju gdje je crv uzrokovao infekciju mozga koja je promijenila ostatak Samovog života.

Nakon kratkog vremena i terapije izgledalo je kao da će se Sam oporaviti od ove infekcije, ali je on pao u komu u kojoj je bio 420 dana i postao je kvadriplegičar. Sada sa 28 godina, njegova majka ga mora hraniti kroz cijevčicu jer je on postao biljka.

Pogledajte ovaj video i podijelite ga sa prijateljima: