VideoZanimljivosti

Brzi umjetnik je završio svoje djelo za samo 1,5 minutu, a potom uradio nešto što je oduševilo publiku

Mnogi ljudi vole slikati, na taj način se opuste i uživaju u trenutku. Da bi se tim bavili potrebno je puno krvi, suza i znoja. Mnogo strpljenja i borbe ulože da bi uspjeli u tome.

Ovaj umjetnik, D-Westry bavi se jako zanimljivim načinom slikanja. Ne znam kakav je inače, ali na sceni je pravi zabavljač. Na neki čudan način uspije napraviti remek djela za samo 1,5 minutu.

Kao gost u emisiji “Anderson’s Viewers Got Tale”, D-Westry iz Georgiae, USA, izašao je na scenu na kojoj se nalazilo crno platno i stolić sa četkicama i bojama. Predstavio se i rekao da je on brzi slikar, te da će nešto naslikati za 1,5 minutu ili čak i manje, te se bez dalje priče bacio na posao.

U obje ruke ima četkice, te samo koristi bijelu boju. Ovim je očarao i sudije i publiku. Teško je na početku procijeniti šta to on slika. Izraz njegovog lica pokazuje da je skoncentrisan na to što radi. Ruke mu se pomijeraju jako brzo te sve više boje nanosi na platno. Nakon 40 sekundi još je teško raspoznati šta to on slika, ali tada počinje dodavati i boju. Sada koristi crveno-narandžastu da bi upotpunio sliku.

Ostalo je samo još 30 sekundi, a sudije se čude kako još uvijek ne mogu shvatiti o čemu se radi. Potom je vrijeme gotovo, on okreće sliku i svi shvate šta je to što je on ustvari naslikao.

Djelo ovog nevjerovatnog umjetnika pogledajte u videu u prilogu:

Pogledajte i ovo