PopularnoShowVideoZanimljivosti

Celine Dion je čula početak svoje najdraže pjesme od grupe Queen, a zatim je počela plakati kada je shvatila ko je zapravo pjeva

Poseban umjetnik je otpjevao pjesmu za Celine Dion, koja je na nju posebno djelovala. Marc Martel je prirodno talentovani muzičar, ali njegova sposobnost pjevanja pjesama od grupe Queen je nešto zbog čega ga mnogi vole. Pored svih njegovih fanova, na listi se nalazi i Celine Dion. Kada je gostovala na radio Canada u emisiji “En direct de l’Universe” imala je poseban zahtjev, ali izgledalo je kao da nije baš očekivala da će se to desiti.

Kada je Marc Martel izašao na scenu i kada je započela pjesma “Somebody To Love”, Celine Dion se rasplakala. Marc Martel je puno više od imitatora Freddie Mercurya. Jedna od pjesama koje je ranije otpjevao je komentarisana i od bubnjara grupe Queen, Roger Taylora, “Taj glas. Slušate, zatvorite oči i mislite da je to Freddie. To je nevjerovatno.” Kada dobijete takav kompliment od nekoga ko je i sam član Queena, znate da je istinit. Marc je imao čast da vodi show koji je odavao počast grupi Queen pod nazivom “The Queen Extravaganza”.

Ova izvedba je imala posebno značenje za Celine Dion. Kada je i sama izvela pjesmu “Love Of My Life”, fanovi su o tome pričali danima. Originalna izvedba pjesme je zaista voljena od strane fanova, ali kada je otpjeva neko kao Celine Dion sa strašću i genijalnim glasom izvebu podigne na nivo Freddievog standarda. Čak i najveći fanovi grupe Queen su bili oduševljeni njenom izvedbom. Marc Martel je definitivno druga osoba koja plijeni pažnju pjesmama Queena, vjerujem da će se i vama svidjeti njegov nastup.

https://youtu.be/Atb5AMkWHks

Pogledajte i ovo