VideoZanimljivosti

Četverogodišnjakinja zna “odakle djeca dolaze”, a njen tata se nije mogao prestati smijati

Pomisao na sam porođaj i trudnoću vrlo rijetko kada padne na pamet maloj djeci. Ali ova djevojčica je zaista drugačija od ostalih. Kada je tata pitao svoju kćerku JoJo (4) odakle bebe dolaze, ona mu je dala odgovor radi kojega se nije mogao prestati smijati. Srećom, snimio je cijeli događaj i podijelio ga na YouTubeu kako bi i mi mogli da čujemo šta je njegova mezimica rekla.

Iako je sama pomisao na ovu temu zastrašujuća za neke roditelje, postoje prijatni i ugodni načini da porazgovarate sa djecom o tome. Najbolje vrijeme za ovakvu vrstu razgovora jeste kada djeca počnu postavljati pitanja. U suprotnome je najbolje da ih ne uznemiravamo sa takvim stvarima.

Kada dođete u situaciju da pričate sa svojom djecom o tome, pustite njih da vas pitaju ono što ih interesuje i dajte im najbolje odgovore. Kada njih pustite da vode razgovor možete izbjeći da situacije da ona ne razumiju odgovor koji dobiju. Također, jako je bitno koristiti jezik koji je prikladan djeci, ali također i jako direktan i koji jasno opisuje neke stvari.

Pogledajte na koji način ovaj tata razgovara sa svojom kćerkom o ovome i podijelite ga sa prijateljima i porodicom:

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo