VideoZanimljivostiŽivot

Čovjek je kao komunalac zarađivao 10$ dnevno a ipak je uspio skupiti novac da pošalje kćerku na fakultet

Ako znate da možda niste u idealnoj životnoj situaciji i da ona može postati bolja, ali ipak dajete sve od sebe da bi postigli više, onda ste jako dobar primjer za svoju porodicu. Iako ovaj čovjek nema sve što želi da ima za svoju porodicu, on jako naporno radi, posvećen je svojoj porodici i tako dokazuje da može da bude dobar otac.

Cristito Quimado (51) je sa Filipina i radi kao komunalac. Zarađuje 10$ dnevno i zaista je veliki izazov da od takvog budžeta odhranjuje petero djece. Ipak, on je odlučan u tome da sva njegova djeca idu na fakultet te počinje sa najstarijim djetetom. Kaže da će se dok je živ truditi da sva njegova djeca završe fakultet, te kaže da je obrazovanje jedina stvar koju može ostaviti svojoj djeci.

Njegova kćerka je sada završila tehnološki fakultet, ali to nije bilo jednostavno. Oboje kažu da je bilo dana kada je morala ići na fakultet bez ikakvog džeparca ili hrane. Unatoč svemu tome, njegova najstarija kćerka je neizmjerno zahvalna svom ocu na svemu što joj je pružio u životu. Kada je pitaju šta njen otac radi, ona sa ponosom kaže njegovu profesiju, jer je sretna što je pošten i što ima legalan posao.

On kaže da se neće prestati baviti tim sve dok njegova djeca ne dobiju diplomu završenog fakulteta, a njegova najstarija kćerka kaže da jedva čeka da počne raditi da bi pomogla u izdržavanju svoje braće i sestara.

Pogledajte ovu dirljivu priču u ovome videu:

Pogledajte i ovo