PopularnoVideoZanimljivosti

Čovjek je kupio drevne čaše prije nekoliko godina, potom su mu stručnjaci rekli koliko one stvarno koštaju

Nemam baš mnogo kolekcionarskih stvari. U jednom trenutku sam pokušala skupiti što više razglednica , a kada to nije uspjelo počela sam skupljeti penije. Imala sam poprilično veliku količinu penija dok se mama nije počela žaliti zbog svih tih silnih tegli koje uzimam, pa je vremenom i to došlo do kraja.

Iako sam skupljala ove stvari, mislim da je za mene to bila više kvantitativna igra. Možda imam skriveno blago u svom tajnom skladištu, ali nikada ništa nisam pronašla jer sam se samo fokusirala da imam više tih stvari.

Ipak, suprotno važi za čovjeka u ovom videu. Ovaj klip nas vodu u “America’s Anntiques Road Show”, u posebnu emisiju u kojoj čovjek pokazuje ono što posjeduje. Čovjek donosi čaše napravljene od roga nosoroga i čeka da sazna koja je njihova prava vrijednost.

Ove čaše su napravljene za određene ceremonije, u kasnom 17., do ranom 18. stoljeću. Vlasnik ovih antikviteta objašnjava svaki dio kompleta i govori kada i gdje ih je kupio, te koliko je novca potrošio na svaku od čaša. Ukupno je potrošio 5000$.

To je mnogo novca kada shvatite da je on njih kupio prije više godina, ali kada čujete njihovu današnju vrijednost, znat ćete da je bilo vrijedno toga.

Da bi saznali koja je njihova današnja vrijednost pogledajte video ispod.

https://youtu.be/Ed8vJdlWbWs

Pogledajte i ovo