VideoZanimljivosti

Čovjek je zavezao uže za svoju lopatu i pokazao svima bolji način za čišćenje snijega

Prvi snijeg je svake zime zanimljiv – prelijepo je, vrati nas u djetinjstvo i zabavno je igrati se s njim. Pomislite samo na grudvanje, pravljenje igla, sankanje. Ali nakon što uzbuđenje prođe, ostaje vam veliki bijeli nered, koji vas zatoči u vlastitom domu.

Tada na red dolazi lopata. Umjesto da lomite svoja leđa na stari način, jedan YouTuber je odlučio da sa vama podijeli svoju tajnu…

Sklanjanje snijega je bolno i dugo traje – to ne možemo poreći. Ali ako dodate dugo uže na vašu lopatu, možete to pretvoriti u brz i jednostavan posao. Uže vam daj mogućnost pokretljivosti koju vam sama lopata ne može obezbijediti.

YouTuber L. Kanavaros pokazuje svima kako uklanjanje snijega lopatom može dovesti do bola u donjem dijelu leđa, što može trajati danima.

Ali sa njegovom modificiranom lopatom, oni koji žive u zemljama u kojima je stalno zima, mogu koristiti uže i tako će im uklanjanje snijega biti lakše i bezbolnije.

Užetom možete pomjerati lopatu u stranu, bez da pomijerate svoje tijelo u neprirodne položaje. Ovo vam također omogućava da ostanete ispravljeni, umjesto da se savijate prema naprijed i ponovo podižete po stotinu puta.

Ovako možete nakupiti punu lopatu snijega, okrenuti je i baciti snijeg, a da se pomjerite samo nekoliko centimetara. To znači da ćet provesti manje vremena napolju čisteći snijeg i još više uživati u njemu dok je prilaz do vaše kuće očišćen.

Sa dobrom dužinom užeta i pravilnim pokretima, očistit ćete vaš prilaz da barem upola manjim naporom. Život zimi je zaista mnogo lakši zahvaljujući gospodinu Kanavarosu.

Jednom kada probate ovaj metod, pitat ćete se kako ste uopšte uspijevali čistiti snijeg prije. Snježne oluje više vam neće biti problem ni psihički ni fizički.

Naučite više o ovoj genijalnoj metodi čišćenja snijega u videu ispod.

Da li vi imate neki sličan metod za čišćenje snijega? Podijelite ga sa ostalima u komentarima.

Pogledajte i ovo